داستان ها و معجزات قران
ضمن تشکر از استاد عزیزم اقای احمد شفازاده که در راه اندازی این سایت مرا راهنمایی کردند
چهار شنبه 3 مهر 1392برچسب:, :: 13:42 ::  نويسنده : شهرام اسدی

 

حکم تزریق آمپول، ترمیم دندان و استفاده از قطره‌های چشمی در ماه رمضان

عضو ستاد ترویج احکام گفت: فتوایی مبنی مبطل بودن تزریق آمپول صادر نشده است، اما برخی فقها بنابر احتیاط از تزریق آمپول یا سرم غذایی در ماه رمضان نهی کرده‌اند.

حجت‌الاسلام حسین وحیدپور، عضو ستاد ترویج احکام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به حکم تزریق آمپول در هنگام روزه‌داری اشاره کرد و با بیان این‌که برخی آمپول‌ها، مُسَکّن و برخی تقویتی هستند یعنی جنبه غذایی دارند، گفت: فتوایی مبنی بر این‌که تزریق آمپول مبطل روزه باشد، صادر نشده است. وی افزود: برخی فقها بنابر احتیاط گفته‌اند آمپول یا سرم غذایی در ماه مبارک رمضان تزریق نشود که مقلدان این فقها می‌توانند به فقهایی که تزریق آمپول در ماه مبارک رمضان را جایز می‌دانند، مراجعه کنند. مسؤول پیشین دفتر استفتائات مرحوم حضرت آیت‌الله شیخ جواد تبریزی با اشاره به آمپول‌های غیر غذایی خاطرنشان کرد: تزریق آمپول‌های مسکن که جنبه غذایی ندارد در ماه مبارک رمضان مشکلی نداشته و احتیاط هم برای آن لازم نیست.
مراجعه به دندانپزشک و ترمیم دندان در ماه رمضان مسؤول پیشین دفتر استفتائات مرحوم حضرت آیت‌الله شیخ جواد تبریزی با اشاره به این‌که مراجعه به دندانپزشک و ترمیم دندان مانعی برای روزه‌داری نیست، گفت: فرد روزه‌دار باید دقت کند که مواد استفاده شده برای ترمیم مانند آب و یا خون وارد گلو نشود. وی با بیان این‌که هنگام ترمیم دندان احتمال ورود آب به دهان، زیاد است، افزود: اگر فرد روزه‌دار از قبل احتمال می‌دهد که هنگام ترمیم دندان، مقداری آب وارد حلق خواهد شد، نباید به دندانپزشک مراجعه کند، اما اگر ناخودآگاه غافل بود و مقداری آب به گلو رسید، روزه‌اش باطل نیست. حجت‌الاسلام وحیدپور بیان داشت: بلعیدن خون دندان در ماه مبارک رمضان و در حالی که عمدی است، روزه را باطل می‌کند، قضا و کفاره دارد، اما اگر شخص روزه‌دار جاهل به مسأله شرعی این موضوع بود و نمی‌دانست که پایین دادن این خون مبطل روزه است، روزه‌اش تنها قضا دارد.
استفاده از قطره‌های چشمی در هنگام روزه‌داری وی همچنین با اشاره به قطره‌های چشمی که از راه منافذ موجود در پشت چشم وارد بینی و حلق می‌شوند، اظهار داشت: اگر فرد روزه‌دار بداند که با استفاده از این قطره‌های چشمی، قطره به حلق می‌رسد، نباید استفاده کند، اما اگر تردید دارد و یا نمی‌داند که به حلق می‌رسد یا نه، در صورت استفاده و اتفاقی به حلق رسید، روزه را باطل نمی‌کند. حجت‌الاسلام وحیدپور تصریح کرد:‌ اگر قطره‌های چشمی به عنوان دارو مصرف شود و پزشک ساعت‌های دارو را تغییر ‌دهد، فرد روزه‌دار باید آن را پس از افطار مصرف کند، اما زمانی که پزشک ساعت مصرف دارو را قابل تغییر ندانست و استفاده از آن را در روز تجویز کرد، فرد باید روزه را بگیرد و از قطره استفاده کند؛ روزه این فرد قضا دارد،‌ اما این رسیدن به حلق کفاره ندارد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید...ضمن تشکر از استاد عزیز و بزرگوارم اقای احمد شفا زاده که در ساخت و راه اندازی این وبلاگ مرا تشویق و راهنمایی کردند.. در عصري که گستره اطلاعات و دانش لحظه به لحظه فزون‏تر مي‏شود، بشر ناگزير از ايجاد نظام‏هاي قوي و منسجم اطلاع‏رساني است. در هر رشته روزانه صدها کتاب، مقاله، پايان‏نامه، نرم‏افزار و ديگر منابع اطلاعاتي توليد مي‏شود که هر يک سخني نو براي گفتن دارد و محققان نيز از محتواي آن بي‏نياز نيستند. در اين عرصه تنها ياريگر پژوهشگران پايگاه‏هاي اطلاع‏رساني هستـند ..هدف از راه اندازی این وبلاگ ترویج فرهنگ اطلاع رسانی و وبلاگ نویسی قرانی و استفاده از ابزارهای به روز برای تبلیغ دین اسلام است
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان قران و آدرس quranislam.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 113
بازدید دیروز : 52
بازدید هفته : 206
بازدید ماه : 206
بازدید کل : 67865
تعداد مطالب : 50
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1


زیارت عاشورا